Bodeling
De færreste tænker på en eventuel fremtidig skilsmisse, når de gifter sig. Derfor føler mange de står i en urimelig situation, hvis skilsmissen indtræder og boet skal deles. Her kan du læse hvordan reglerne er og hvilke muligheder du har for at sætte dit præg på bodelingen, hvis skilsmissen skulle indtræde.
Hvordan kan vi hjælpe dig?
Lindegaard Advokatfirma er specialiserede i ægtepagter og bodeling. Vi kender reglerne og ved hvilke muligheder der er for at imødese de fleste behov. Vi er klar over det ikke er en situation, man har lyst til at forestille sig, men vi ved også, at det er vigtigt at tage stilling. Derfor er vi klar til at give dig den bedst mulige hjælp.
Generelt om bodeling
Når man gifter sig, bliver alle ægtefællernes værdier lagt ind i en samlet pulje kaldet fællesboet. Også alt, hvad ægtefællerne erhverver i løbet af ægteskabet, kommer ind i den pulje.
Hvis ægteskabet går i stykker, skal boet deles. Det betyder, at fællesboet deles i to. Den gæld, som begge ægtefæller hæfter for – f.eks. et fælles huslån – bliver også delt i to. Den ligedeling gælder, uanset om den ene ægtefæller har langt flere værdier end den anden.
Det er muligt at oprette en ægtepagt. Her kan man bestemme, at enten alt eller blot enkelte gen-stande skal være en ægtefælles særeje. Særejet indgår ikke i fællesboet, og det bliver derfor heller ikke delt i tilfælde af skilsmisse. Især hvis den ene ægtefælle har meget store værdier, kan det gøre en stor forskel, om disse indgår i fællesejet eller ej.